Blue Mountains National Park

Regenwoud, valleien met een blauwe gloed, goudgele zandstenen kliffen, spannende canyons, talloze (meerdaagse) wandel-, mountainbike- en kanomogelijkheden en fraaie uitkijkpunten op nog geen 100 km rijden van Sydney. Geen wonder dat de Blue Mountains erg geliefd zijn bij de stedelingen, die er hun weekend of korte vakantie graag doorbrengen. Tien jaar geleden waren wij hier ook en het lukt ons om in de hoofdplaats Katoomba dezelfde camping terug te vinden. Dit keer is het Patricia die een dikke vette déjà vu heeft. Katoomba zelf is in verhouding tot 10 jaar geleden veel drukker geworden, maar het is een goede uitvalsbasis.

Three Sisters en Jamison Valley
Door een deel van het nationale park voert een autorondweg waaraan de verschillende dorpen en bezienswaardigheden liggen. De mooiste (althans bekendste) uitzichten zijn aan de zuidkant, over Jamison Valley. Hier is de bekende rotsformatie ‘The Three Sisters’ te vinden en zijn enkele watervallen te zien. Ook is hier de steilste trein ter wereld die je in de vallei brengt en kun je met twee soorten kabelbanen er overheen glijden. Maar dat is zóóó 2004 :-). Nieuw voor ons is de noordelijke route, waaraan onder andere de BotanischeTuinen liggen. Deze veel minder bereden en bekende route staat als schilderachtig beschreven, maar is in werkelijkheid gewoon een snelweg met maar weinig goed zicht op het natuurgebied en geen of slecht aangegeven stopmogelijkheden voor een wandeling of uitkijkpunt. Die route maken we dan ook niet helemaal af en na een halve dag in de Botanische Tuinen keren we terug naar de westelijke en zuidelijke route. 

Katoomba Falls
Er kan flink gewandeld en geklauterd worden langs de kliffen en in de valleien, maar wij houden het bij meerdere korte wandelingen, waarmee we uiteindelijk heus wel flink wat kilometers in de benen hebben zitten. Hadden we dat niet gedaan, dan hadden we al die verdwaalde mensen niet de goede weg kunnen wijzen… In de halve week dat we in de Blue Mountains zijn, is er bijna geen uitkijkpunt waar we niet komen. Er zijn maar twee campings,  die ook nog eens dicht bij elkaar liggen, waartussen we heen-en-weer pendelen.

1 opmerking:

  1. Stoer foto die skyway. A Blue life, goed bevallen dus met kleine maartjes.

    BeantwoordenVerwijderen