Adelaide

We zouden ook hier de vraag kunnen stellen of het arrogant overkomt als we zeggen dat we Adelaide al een beetje kennen? Tien jaar geleden begon hier onze ‘roadtrip’ langs de zuidoost- en oostkust van Australië. Feit is dat we tien jaar geleden wat jonger en avontuurlijker waren en meer bezig met het kopen van een auto en kampeerspullen, dan dat we tijd hadden voor de stad zelf. Feit is ook dat de tijd natuurlijk niet heeft stil gestaan.

Het stadscentrum is overzichtelijk volgens een roosterpatroon gebouwd en aan alle zijden door park omringd. In onze herinnering was dat park groen; tien jaar geleden lag Patricia nog op haar buik in het gras foto’s te maken van grazende papegaaien (het was het analoge tijdperk, dus er gingen wat foto’s doorheen…). Nu zijn de parken droog met geel gras en met geen mogelijkheid is te herkennen waar Patricia over de grond kroop. Sommige van de buitenste straten zijn nog redelijk ‘loom’ met leuke huisjes en mooie, groene tuinen. Het centrum is druk, maar ook weer niet metropolisch. Hier zijn enkele hoge bank- en kantoorgebouwen te vinden, maar ook parkachtige verkeerspleinen, een (drukke) winkelstraat, een overdekte central market en een kleine Chinatown. In de winkelstraat herkent John nog dingen, maar voor Patricia is die vooral een voorbeeld van waarvoor ze allergisch is.
Het centrum wordt gesplitst door de Torrens River en wat we nog weten, is dat we daar tien jaar geleden even rustig hebben gezeten met tassen vol kampeerspullen en boodschappen, en dat we van heel dichtbij pelikanen zagen. Nu wordt er gebouwd en het kan niet anders dan dat er gebouwen zijn bijgekomen en/of dat dit gebied behoorlijk op de schop is gegaan: een parkachtige oever, een loopbrug en waterfietsen….dat herinneren we ons niet van toen. Zelfs de pelikanen lijken plaatsgemaakt te hebben voor zwarte zwanen, maar we zien ze toch nog verderop zitten, aan de overkant. Het is duidelijk dat we nieuwe herinneringen aan het maken zijn.

1 opmerking:

  1. Cavia's leven nog8 december 2014 om 07:57

    Arrogante stad dus. Leuk even een inkijk van de stad te krijgen. Merk dat jullie veel met 10 jaar terug bezig zijn. Veel nieuwsgierigheid naar herkenning. Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen